De rode driehoek

‘De rode driehoek’ symboliseert het communistische Sovjetregime. De USSR rustte op drie pijlers: de leider, Stalin; de partij, de CPSU; het geweldsmonopolie, de NKVD. De veiligheidsdiensten kwamen zelfs ‘s nachts met drie man – de ‘trojka’ – om iemand te arresteren. Het Sovjetregime hield zijn burgers als het ware gevangen in deze driehoek, er was vrijwel geen ontkomen aan.

Dit boek is de geschiedenis van de overgrootvader van Maksim Boettsjenko, die de zogeheten ‘dekoelakisatie’ aan den lijve heeft meegemaakt: boeren werden onteigend, moesten gedwongen tot de kolchoz toetreden of werden naar Siberië verbannen. In Oekraïne werden meer dan 2 miljoen mensen het slachtoffer van deze repressie, en waarschijnlijk werden nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid in één jaar zoveel mensen met geweld beroofd van hun huis, hun bedrijf en hun grond. En als je iemand dat alles ontneemt, verliest hij daarmee zijn wilskracht, zijn vrijheid en zijn gevoel voor rechtvaardigheid.

Het verhaal van dit boek is een historisch, bijna chronologisch verslag van een van de meest ingrijpende perioden uit de Europese geschiedenis.

ISBN: 978-94-91389-11-5
Winkelprijs: € 21,99
Eerste uitgave: 2019
Auteur: Maksim Boettsjenko
Vertaling: Arie van der Ent
Softcover: 140 x 210 mm
Pagina's: 320
Informatie: email

Boekverkopers kunnen contact opnemen met Woord In Blik.

flaptekst

Maksim Boettsjenko (Rovenjki, 1977) – werkte tien jaar als mijnwerker alvorens zich als schrijver en journalist in Kyïv te vestigen. Hij is medewerker van het weekblad De nieuwe tijd en heeft de volgende boeken op zijn naam:

De oorlogskunstenaar (2015)
Drie uur zonder oorlog (2016)
De rode driehoek (2017)
Na het vuur (2018)
1918, plaats van handeling (2018)

Auteur
Image